Dezinsectia

deratizare

Exista mai multe tipuri de dezinsectie: DEZINSECTIA PROFILACTICA si DEZINSECTIA CURATIVA. 

Scopul DEZINSECTIEI PROFILACTICE este acela de a stopa inmultirea si raspandirea  daunatorilor. Acest tip de dezinfectie se face o data la 3 luni de zile si este adresat in mod special persoanelor juridice care prin lege sunt obligate sa efectueze dezinsectia ori de cate ori este necesar, iar in cazul in care nu sunt probleme cu daunatorii, preventiv, dezinsectia se va efectua la o perioada de cel mult 3 luni.

Scopul DEZINSECTIEI CURATIVE este acela de a stopa si eradica inmultirea si raspandirea daunatorilor. Acest tip de dezinsectie trebuie sa se realizeze repetat, la interval de 3-14 zile (numarul de zile dintre repetari depinde de tipul de daunator si de gradul de infestare). La dezinsectia curativa apeleaza de cele mai multe ori persoanele fizice care au probleme cu daunatorii in locuinte, dar si persoanele juridice, in special cele care activeaza in domeniul alimentatiei publice unde riscul de infestare este permanent si trebuie stopat si eliminat. 

 

Dezinsectia este procesul de distrugere a daunatorilor ce pot dauna omului si animalelor.

Substantele folosite nu sunt toxice pentru oameni si animale si nu afecteaza mediul incojurator. 

 

Insectele cele mai des intalnite printre noi care pot transmite agenti patogeni ai diferitor boli sunt: tantarii, mustele, gandacii negri de bucatarie (Blatta orientalis), plosnitele, puricii, furnicile, etc.

 

Dezinsectia chimica se realizeaza prin metoda pulverizarii de solutie insecticida lichida si se efectueaza in doua etape (a doua etapa se efectueaza la o perioada de 14 zile de la prima pulverizare a solutiei insecticide). Substantele sunt avizate de Ministerul Sanatatii si dupa uscare nu dauneaza oamenilor, animalelor. 

Dezinsectia chimica se poate realiza si cu gel insecticid, iar aceasta metoda are avantajul ca nu pateaza si nu miroase.

 

Este bine sa stii cum te pot imbolnavi intepaturile si ce simptome ar trebui sa te ingrijoreze si sa te trimita la medic. Intepaturile de insecte sunt atat de frecvente, incat de cele mai multe ori nu sunt luate in seama. In multe cazuri, nici nu trebuie sa ne ingrijoram, dar exista cateva insecte care ne compromit sanatatea si dupa a caror intepatura ar trebui sa luam masuri speciale sau chiar sa contactam medicul.

Atunci cand ne inteapa, cele mai multe insecte elibereaza un venin. Acesta contine o serie de proteine care determina aparitia unor reactii alergice din partea organismului in cazul persoanelor cu astfel de predispozitii. Indivizii sanatosi nu manifesta mai mult de o umflatura, roseata, mancarime sau chiar durere la locul intepaturii.