Aceste capsule au aproximativ jumatate de cm in lungime, si contin
intre 30-40 de oua. Nimfele ies din oua in 28-30 de zile si traiesc in aceleasi locuri in
care sunt si adultii. Pana ajung la maturitate naparlesc de 6-7 ori. Se nasc cate 3-4
generatii anual, fiecare traind in medie intre 100 si 200 de zile.
Gandacul rosu de bucatarie mananca orice fel de hrana, inclusiv lemn, sapun si orice obiect
din gospodarie care are o oarecare valoare nutritiva.
Aceste insecte sunt nocturne, ceea ce inseamna ca in timpul zilei se ascund in colturile
intunecate. Atunci cand gandacii de bucatarie apar in timpul zilei, inseamna ca sunt in
numar foarte mare. Aceste insecte prefera sa stea in acelasi loc retras si intunecos in
numar mare, insa cand sunt prea multi si nu mai incap, se muta in alt loc.
Gandacii culeg tot felul de microbi din gunoi, din obiecte murdare sau mancaruri descompuse.
Sunt purtatori de boli pe care le transmit prin fecalele lasate pe mancaruri sau pe
obiectele din casa. Printre aceste boli, amintim: antrax, tuberculoza, salmonella,
dizenterie, gastroenterocolita.
In momentul in care naparlesc, pielea lor poate fi purtata prin aer, si poate cauza reactii
astmatice adultilor, dar mai ales copiilor.
Pentru a scapa de acestia trebuie facuta dezinsectia cu solutii profesionale in doua etape la
o perioada nu mai mare de 15 zile, pentru a nu lasa nimfa sa devina adult. Se efectueaza un
tratament chimic in doua etape: prima etapa are un efect soc, in urma careia vor muri toate
insectele existente, iar cel de-al doilea tratament efectuat la 15 zile de la data primului,
va distruge si puii iesiti din oua.