Legislatie

Firma noastra indeplineste toate calitatile unei firme prestatoare DDD si este autorizata de urmatoarele institutii ale statului:

  • Directia Sanitar Veterinara;
  • Directia de Sanatate Publica;
  • Politia Capitalei;
  • Primaria Municipiului Bucuresti.

Detinem Avize Sanitare si Fise Tehnice pentru toate substantele folosite si pentru lucrarile de specialitate folosim personal specializat in profilaxie sanitar umana si igiena publica. 


Toate firmele infiintate in Romania sunt obligate sa efectueze periodic operatiuni de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, in caz contrar, amenzile aplicate de institutiile abilitate, pot ajunge pana la 8000 lei.


Orice angajator din Romania, persoana fizica sau juridica, este obligat, potivit legilor in vigoare, sa efectueze o data la cateva luni operatiuni de dezinsectie, dezinfectie si deratizare pentru spatiile in care isi desfasoara activitatea, iar cei care nu au contracte sau care nu pot demonstra ca au efectuat aceste operatiuni, risca amenzi de pana la 8000 lei.  Legislatia in vigoare prevede efectuarea periodica a lucrarilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, precum si consecintele neefectuarii acestora. Principalele legi si acte normative care reglemeteaza astfel de operatiuni sunt:

Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii contine un capitol care prevede obligatiile persoanelor fizice si juridice. In capitolul VII, la art. 37 se prevede ca “orice persoana fizica sau juridica, avand calitatea de angajator, este obligata sa asigure fondurile si conditiile necesare pentru aplicarea masurilor de igiena, dezinfectie, dezinsectie si deratizare periodica”.

Astfel, Normele de igiena si recomandari privind mediul de viata al populatiei, aprobate prin Ordinul MS nr. 536/1997, prevad ca lucrarile de dezinsectie se fac atunci cand este nevoie, o data la minim 3 luni, in timp ce lucrarile de deratizare se fac atunci cand este nevoie, o data la minim 6 luni (preferabil primavara si toamna). Ordinul MS citat mai precizeaza ca normele de igiena, inclusiv cele care fac referire la serviciile DDD, sunt „obligatorii pentru toate unitatile din sistemul public si privat”.


In ceea ce priveste amenzile pentru cei care nu respecta obligatiile referitoare la operatiunile DDD, acestea sunt prevazute in HG 857/2011 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice.

Acest act normativ stipuleaza ca pentru neaplicarea masurilor de prevenire si combatere a insectelor si rozatoarelor, precum si pentru nerespectarea perioadelor actiunilor de combatere a daunatorilor, amenzile sunt cuprinse intre 3.000 si 8.000 de lei.


In cazul unui control efectuat de organele abilitate este nevoie sa prezentati contractul de prestari servicii DDD insotit de procesul verbal de receptie a lucrarii, in care sunt trecute toate serviciile DDD care au fost efectuate de catre firma prestatoare de servicii DDD. Procesul verbal de receptie este singurul document in baza caruia putei dovedi ca lucrarile au fost prestate potrivit legislatiei in vigoare. Pe langa contractul de servicii DDD, procesul verbal de receptie a lucrarii, trebuie sa aveti si copii ale fiselor de securitate pentru produsele care s-au folosit la interventie.