Deratizarea

deratizare

Deratizarea are ca scop principal indepartarea si combaterea rozatoarelor. Rozatoarele (sobolani, soareci, cartite) pot produce pagube in gospodarii, pot transmite boli catre oameni si animalele din jurul caselor.

Exista mai multe tipuri de deratizare: DERATIZARE PROFILACTICA si DERATIZARE CURATIVA

Scopul DERATIZARII PROFILACTICE este acela de a stopa inmultirea si raspandirea rozatoarelor. Acest tip de deratizare se efectueaza o data la 3 luni de zile sau la 6 luni de zile si este adresat in mod special persoanelor juridice. 

Scopul DERATIZARII CURATIVE este acela de a indeparta si elimina rozatoarele si acest tip de serviciu se efectueaza la cerere. 

 

Deratizarea se efectueaza cu ajutorul unor statii de captare pe baza de adeziv alimentar si hormonal. 

Substantele folosite sunt avizate de Protectia Mediului si de Ministerul Sanatatii si nu afecteaza sanatatea oamenilor si a animalelor din jurul casei.


Anual rozatoarele provoaca daune materiale semnificative si nu doar atat, pot raspandi boli cu risc mare pentru sanatatea oamenilor. Transmiterea bolilor de la rozatoare la om se poate face direct si indirect; direct se face prin consumul de alimente contaminate si apa infestata si indirect prin capuse si purici ce se hranesc din rozatoare infestate. Rozatoarele traiesc in colonii mari si se reproduc rapid; daca nu se iau masuri numarul rozatoarelor dintr-o colonie, poate ajunge la cateva mii, de aceea deratizarea este singura solutie de stopare a rozatoarelor. Desi se hranesc, de obicei, in timpul noptii, rozatoarele pot fi vazute si in timpul zilei cand sunt in cautare de hrana. 

Atunci cand rozatoarele sunt in preajma dumneavoastra, deratizarea este absolut necesara, deoarece rozatoarele transmit BOLI, DISTRUG ALIMENTE si le infesteaza si nu doar atat, provoaca DAUNE MATERIALE. Bolile virotice, bacteriene si parazitare, precum trichineloza, febra aftoasa, leptospiroza, bruceloza, gastroenterita virotica, toxiinfectiile alimentare, etc., pot fi prevenite prin deratizare. 

Detarizarea trebuie sa se faca regulat, in scopul prevenirii refacerii coloniei de rozatoare, o data la trei luni.

Prin deratizare se vizeaza combaterea rozatoarelor si oprirea inmultirii acestora, deoarece rozatoarele reprezinta un risc permanent pentru sanatatea oamenilor.

Boli precum leptospiroza, listerioza, febra muscaturii de sobolan, trichineloza, febra aftoasa, rabia, gastroenterita, toxiinfectiile alimentare, salmonella enteritidis, typhimurium etc pot fi prevenite prin DERATIZARE.

 

Semne ale infestarii cu rozatoare:

  • excrementele rozatoarelor in locurile infestate (dulapuri, sertare, holuri, locuri de depozitare, etc)
  • cuiburi facute din diverse materiale (hartie, plante, etc)
  • ambajaje deterioarate, roase

Deratizarea este absolut necesara atunci cand aveti de a face cu rozatoarele, deoarece pot transmite boli, polueaza, distrug alimentele si pot duce la pierderi economice. 

Se recomanda sa se faca deratizarea in mod regulat, o data la trei luni, in scopul prevenirii si combaterii refacerii rapide a coloniilor de rozatoare.

Daca ai gradina este imposibil sa nu te fi intrebat cum sa scapi de cartite.

Cartitele sunt niste vietati formidabile, niste minuni ale naturii, care va pot scapa de coropisnite, de larvele de carabusi ori alte larve daunatoare si care imbunatesc calitatea solului. Totusi, pot face ravagii in gazonul la care ai muncit, pot distruge straturile de flori, de legume, iar daca patrund in sera sau solar…toata munca depusa dispare.

In aceste situatii singura solutie e sa apelati la profesionisti, iar noi suntem solutia!!!

Cartita (Talpa europaea) este un mamifer insectivor din familia talpide (Talpidae) adaptat la viata subterana, sapand in pamant galerii care formeaza o retea complicata care converg spre un culcus central. Pamantul din galerii este scos la suprafata, unde formeaza musuroaiele caracteristice. Se hraneste mai ales cu rame, dar si cu insecte adulte si larvele lor, moluste terestre, miriapode si furnici. Se împerecheaza o data pe an in aprilie-mai, gestatia dureaza circa 4 saptamani. Femela fata 3-7 pui golasi si locuieste impreuna cu puii in galeriile sapate, iar cand acestia ajung la maturitate, pot sa isi formeze un alt culcus, ceea ce va duce la inmultirea galeriilor si a musuroaielor din curtile dumneavoastra.